Home/Interior

Bananbröd

I helgen bakade ju jag och syrran bananbröd och eftersom det blev så himla gott tänkte jag dela med mig av receptet här i bloggen. Vi hittade det hos den här tjejen och följde det ganska rakt av. Syrran valde att ha nötter och kanel i sitt och jag valde bara kanel med tanke på att jag ibland är lite känslig mot nötter. Båda blev supergoda! Det funkar jättebra att frysa in brödet så det är perfekt att plocka fram som mellis eller när man är lite sötsugen. Det är ju ett ganska sött bröd, känns nästan som banankaka, men muuuuums så gott det är! 🙂

BANANBRÖD (recept lånat av Chez Wood)

100 g smör + ytterligare lite till formen
2 msk potatismjöl
2,3 dl socker
2 ägg, uppvispade
4 mogna bananer, mosade + 1 hel
3,4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 tsk äkta vaniljpulver

Eventuellt:
1 näve pekannötter eller valnötter, hakade
1 liten näve mörk choklad, hackad
1 stänk kanel eller muskot

Värm ugnen till 175C. Smörj och mjöla en brödform med potatismjöl.
Vispa smör och socker med en elvisp tills det är vitt och krämigt. Blanda de uppvispade äggen med 4 mosade bananer och vispa sen ihop med smöret och sockret till en fluffig smet.

Sikta samman alla torra ingredienser och rör sen ihop med banansmeten.
Rör i nötter, choklad eller kryddor efter tycke och smak.
Häll över smeten i formen och dela sen den sista bananen på längden och lägg med snittytan uppåt ovanpå.

Grädda i 60 minuter tills brödet är gyllenbrunt. Servera i tjocka skivor!

5 svar till “Bananbröd

  1. ISA skriver:

    Åh kan tänka mig det är så himla saftigt också!? mmh, blir så sugen!

    1. emmamel skriver:

      Svar till ISA: Det är verkligen jättesaftigt. Sååå gott! Mmmm 🙂

  2. Milla H skriver:

    Hej Emma!
    Har hittat din blogg eftersom jag funderat på att söka in till Internationell inköpare, och sett att du läst det. Försökt leta mig fram, men vad jobbade du med efter examen och hur tog det dig till jobbet du har nu? Var det en bra utbildning och känner du att du har användning för utbildningen även fast det inte är vad du jobbar med nu? Skulle vara såå tacksam för svar, Kram!!

  3. Sandra skriver:

    Åh! Jag älskar verkligen bananbröd. Rostat med smör på. Finns på varenda kafé här i Australien. Jag gör ett ”nyttigt” utan raffinerat socker, kokosolja istället för smör och på fullkornsmjöl. Blir såå gott och alla som smakat det har tyckt det är minst lika gott som ett ”onyttigt” 🙂

    1. emmamel skriver:

      Men åh! Tack snälla för ett superbra tips! Det ska jag absolut testa nästa gång det är dags att fylla på förrådet 🙂 Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.